IV. Országos Bionap

A Nyugat-Dunántúli Biokultúra Egyesület ebben az évben egy olyan ellenőrzött gazdaságot választott a Bionap helyszínéül, ahol a gazdaság mellett az ügyvezető személye is vonzóvá tette a rendezvényt. Klapka György a Denise & Sandy Kft ügyvezetője ismert ember, Ő „az aranyember”.

Idén, mint eddig az előző három évben, szinte kivétel nélkül mindnyájan aggódtunk az időjárás miatt, hiszen a legodaadóbb előkészületek is semmivé foszlanak, ha eső miatt nem jönnek el a látogatók, kiállítók, elmaradnak a programok. Szerencsére nem így történt. Ragyogó napsütésben fogadtuk kora reggel a főzőverseny résztvevőit, akik lázas munkával készülődtek a főzéshez. A hús alapanyagokat a Hortobágyi Nonprofit Kft., Cene Csaba, a Hubai és Társa Kft. és a Zöldudvar Biobaromfi Kft., a zöldségek egy részét pedig a Tropica Garden Kft. ellenőrzött partnereink ajánlották fel a versenyhez. Ezúton is köszönjük a támogatást!

23 kiállítót vártunk a rendezvényre, akik meg is érkeztek, és benépesítették a bió-dió ültetvény előterét. Az ünnepélyes megnyitón a megyei közgyűlés elnöke dr. Szakács Imre, a térség országgyűlési képviselője Ivanics Ferenc, polgármesterek és a házigazdák köszöntötték a megjelent vendégeket, akik ebben az évben is szép számmal (kb. 8oo fő) érkeztek a rendezvényre. A helyi asszonykórus kedves meglepetést okozott a házigazdának egy népdal szövegének átírásával, ami a bio-dió ültetvényről szólt. A kapuvári hagyományőrző nyugdíjas klub táncosai megadták a hangulatot ahhoz, hogy az összes résztvevő jókedvvel, kellemesen érezze magát.

A kiállítók terményeinek megáldását követően, az érdeklődők szakmai előadásokat hallgathattak meg, megtekinthették a gazdaságot a házigazdák vezetésével a nap folyamán több alkalommal is. Bemutatkozott a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. laboratóriuma Zámbó Sándor ellenőr segítségével. A kiállítók bemutatkozását követően, a Győrben szerveződő ökopiaci lehetőségekről hallhattak a kiállítók és a kilátogatók is.

A kiállítók kóstoltatták termékeiket is, meggyőző érveikkel alátámasztva a bioélelmiszerek fogyasztását. A gyermekekkel (és érdeklődő szüleikkel) a győri Waldorf iskola pedagógusai foglalkoztak és jutalmazták a legügyesebb lurkókat.

A Rábaközi Hagyományőrző Egyesület lovasfogata a rendezvény egész ideje alatt vitte a kocsikázni vágyókat. Csepregi Istvánné bemutatta az érdeklődőknek a rábaközi pereckészítést, ahol aktívan bekapcsolódhatott bárki a készítésébe.

A látogatók szavazhattak a kiállítókra, a főzőversenyen elkészített ételekre, bio-totót tölthettek ki. A rendezvény zárása előtt tartottuk a tombolasorsolást. A tombolára a Biokontroll ellenőrzött partnerei ajánlottak fel tombolatárgyakat, nekik is köszönetünket fejezzük ki.

A közönség szavazata alapján kiállítók:

Főzőverseny:

Köszönjük Osli község polgármesterének Fodor Józsefnek önzetlen segítségét, a házigazdák fáradhatatlan munkáját, a Magyar Biokultúra Szövetség támogatását, minden közreműködő segítségét, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatását, hogy a IV. Országos Bionap minden résztvevője hasznosan és kellemesen tölthette el ezt a vasárnapot!

Szabó Csabáné

Képgaléria megtekintése »

 

Vissza: Hírek, események»

 

Nyugat-Dunántúli Biokultúra Egyesület • 9165 Rábcakapi, Fő u. 31. • Tel: +36-30/619-6926 • info@nyugatbio.hu • www.nyugatbio.hu

Bankszámlaszám: 16200010-10047066