18. Biokultúra Találkozó

Egyesületünk 2010. március 20-án rendezte meg a 18. Biokultúra Találkozót Mosonmagyaróváron a  Nyugat-Magyarországi Egyetem Biotechnológiai Oktató és Bemutatóközpontjában.

Az első tavaszi napsütésben a rendezvényre ellátogató biogazdálkodók és a nagyközönség számára is hasznos, új információkkal szolgált a plenáris ülésen elhangzott valamennyi előadás. Dr. Schmidt Rezső dékán rendkívül fontosnak tartja a biogazdálkodás egyetemi szintű oktatását, és az e témakörben folyó kutatási munkák eredményeinek, tapasztalatainak átadását a hallgatók részére. Légrády Gábor a Győr-Moson-Sopron Megyei MVH igazgatója az ökológiai célprogramokról, és a hozzá kapcsolódó leggyakrabban felmerülő kérdésekről tájékoztatta a hallgatóságot. Szorosan kapcsolódott prof. Bardócz Zsuzsanna az MTA doktorának és Bogdányi Mária életmód tanácsadónak az előadása a bioélelmiszerek táplálkozás-egészségügyi előnyeiről, és a már gyermekkorban elkezdett tudatformálásról. Dr. Roszík Péter bemutatta a biogazdálkodók sokéves megfigyelésére, tapasztalatára alapozott módszereket és a legújabb növényvédelmi lehetőségeket.

Az előadásokat követően Czeller Gábor a Magyar Biokultúra Szövetség elnöke átadta az Év biogazdája elismerő díjat Horváth László (Mihályi) biogazda részére, az Év biogazdasága díjat pedig a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság és a Hortobágyi Nonprofit Kft. részére, akiknek ezúton is gratulálunk.

Az ebédet a résztvevőknek a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság, a Hortobágyi Nonprofit Kft., a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Visontai Kft. készítette, a látogatók legnagyobb megelégedésére. Köszönjük a főzésben résztvevőknek a munkáját. A délutáni szakmai program szekció-beszélgetésekkel folytatódott, vetőmag, állattartás, növényvédelem, zöld mozgalom, biodinamikus gazdálkodás és precíziós növénytermesztési témákban. Az egyetem aulájában pedig a kiállítóktól érdeklődhettek a látogatók terményeikkel, termékeikkel kapcsolatban, illetve ízlelhették, vásárolhatták meg azokat. Köszönjük a kiállítóknak is, hogy részt vettek, és színes egésszé tették a Biokultúra Találkozót, valamint az Egyetemnek, hogy helyszínt biztosított a rendezvénynek.

Deák Mária

 

 

Vissza: Hírek, események»

 

Nyugat-Dunántúli Biokultúra Egyesület • 9165 Rábcakapi, Fő u. 31. • Tel: +36-30/619-6926 • info@nyugatbio.hu • www.nyugatbio.hu

Bankszámlaszám: 16200010-10047066