Vidéki Kaland 2014

Az AGRYA várja azon fiatal gazdák jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának Vidék Kaland 2014. programba.

A program részeként 18-35 év közötti városi fiatalok egy-egy hetet töltenek el a (bio)gazdaságokban (egy időben legfeljebb 2 fő). A városi fiatalok aktívan részt vesznek a gazdaságban zajló aktuális munkákban, a fiatal gazda társaságában, annak irányítása és felügyelete mellett. A résztvevők a fiatal gazda munkarendjéhez illeszkedő munkarend szerint dolgoznak (ami hosszabb lehet napi 8 óránál), ezzel is hozzájárulva, hogy megismerjék egy-egy családi gazdaság mindennapi működését, a gazdálkodók valós életét, tevékenyégét.

A program tehát nem irányul szabadidős, vagy turisztikai jellegű célokra, a program lényegi eleme a fizikai munkavégzés: öt napon át fizikai munkával kell terhelni az érdeklődőket.

A városi fiatalok fogadása 2014. június közepe és augusztus eleje közötti időszakra esik. A fiatalokat pályázat útján választják ki, a látogatások pontos időpontjának meghatározása a gazdával közösen történik.

A program kommunikációs jellegéből adódóan újságírók is meglátogathatják az adott gazdaságot. A résztvevő városi fiatalok az elvégzett munkájukért bérezésben nem részesülnek. A foglalkoztatás munkajogi kereteit az alkalmi munkavállalás adja. Az ehhez kapcsolódó napi adó fizetési kötelezettséget a fogadó fiatal gazda teljesíti, de azt az AGRYA megtéríti számára. A fogadó fiatal gazdának kell biztosítania a tartózkodás idejére az ellátást (szállás, étkezés) és szükség szerint munka- és védőruházatot. Az elhelyezés a gazdaságban vagy a fogadó gazdánál történjen.

A program 2011., 2012., 2013. évi eseményeiről a www.videk-kaland.hu weboldalon találhatók beszámolók.

Részletes tájékoztatók, jelentkezési lapok itt: http://www.agrya.hu.

Jelentkezési határidő: 2014. április 19.

 

Vissza: Hírek, események»

 

Nyugat-Dunántúli Biokultúra Egyesület • 9165 Rábcakapi, Fő u. 31. • Tel: +36-30/619-6926 • info@nyugatbio.hu • www.nyugatbio.hu

Bankszámlaszám: 16200010-10047066